Dojenček in težave z dihali: kako olajšati dihanje svojemu malčku?

Zamašen nos, prehladi in podobne težave so pri dojenčkih precej pogoste. Mnogi starši obupujejo, saj ne vedo dobro, kako lahko v tovrstnih situacijah sploh pomagajo svojemu otroku. Po drugi strani pa je v še bolj nezavidljivi situaciji vaš dojenček. Zanj so namreč zamašene dihalne poti precej bolj neprijetne kot za odrasle, saj se ne zaveda, kaj se mu dogaja, obenem pa svojih občutkov ne more izraziti z besedami. Težave z dihali so tako velikokrat povezane z neprespanimi nočmi, polnimi joka. A rešitev je v resnici precej enostavna …

Uporaba eteričnih olj pri dojenčkih res prepovedana?
Znano je, da evkaliptus občutno izboljša težave z dihanjem, vendar pa nekateri menijo, da eterična olja niso najprimernejša izbira pri otrocih, saj naj bi bila preveč agresivna. To v določeni meri drži, vendar pa obstaja tudi kompromisna pot. Na voljo so vam namreč balzami za lažje dihanje, ki so sicer narejeni na osnovi evkaliptusa, vendar je ta zgolj ena od cialis free coupon sestavin. S tovrstnimi balzami vaš dojenček zagotovo ne bo imel težav, saj so kljub učinkovitemu odmaševanju dihalnih poti dovolj blagi, za kar običajno poskrbi dodatek sivke ali kamilice.

Evkaliptus poskrbi tudi za vlaženje sluznice
Balzam z evkaliptusom bo pomagal, da bo vaš dojenček že kmalu lažje zadihal. Balzam, ki ga nežno vtrete v otrokov prsni koš, namreč sprosti zamašene dihalne kanale in navlaži sluznico. Občutek olajšanja bo nastopil v relativno kratkem času, kar se bo zagotovo odrazilo tudi v otrokovem razpoloženju. Balzam za sproščanje dihalnih poti je torej nekaj, kar je vsekakor pametno imeti pri roki.

Comments are closed.